24.NOV 2014
Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra

 U poslednjoj nedelji novembra Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti na koncertima u Tivtu i Podgorici. Prvi koncert biće priređen u Tivtu, u ponedjeljak, 24. novembra u Velikoj sali Centra za kulturu sa početkom u 20 časova. Narednog dana, u utorak, 25. novembra orkestar će nastupiti na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta takođe sa početkom u 20 časova.

Pod dirigentskom upravom maestra Grigorija Kraska u prvom dijelu koncerta publika će moći da čuje Rusku vaskršnju uvertiru op. 36, Nikolaja Rimskog-Korsakova  i Koncert za violončelo i orkestar broj 1 u Es-duru, Dmitrija Šostakoviča, dok će u drugom dijelu biti izvedenaSimfonija broj 5 u e-molu, Petra Iljiča Čajkovskog.

Kao solista na koncertima će nastupiti violončelista  Srđan Sretenović, docent na Katedri za gudačke predmete na Fakultetu muzičke umjetnosti u Beogradu koji je angažovan i kao vođa grupe violončela u Crnogorskom simfonijskom orkestru.

Koncert u Tivtu organizovan je u saradnji sa Centrom za kulturu iz Tivta u okviru manifestacije Novembarski dani kulture.

  


< NazaD na aktuelnosti