26.FEB 2015
Pozdrav iz Austrije V

 Zahvaljujući uspješnoj petogodišnjoj saradnji Muzičkog centra Crne Gore i Ambasade Austrije u Podgorici popularni koncert Pozdrav iz Austrije  biće priređen i ove godine  u Podgorici i Herceg Novom.

Na prvom koncertu Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti u četvrtak, 26. februara na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta sa početkom u 20 časova, a  narednog dana, u Herceg Novom, u Dvorani Park takođe u 20 časova, u okviru manifestacije “Dani mimoze”.

Kao i tokom prethodnih godina i na koncertu Pozdrav iz Austrije V, Crnogorski simfonijski orkestar će nastupiti pod dirigentskom upravom čuvenog maestra iz Beča Uve Tajmera - dirigenta bečke Folks opere i Opera bal orkestra. Na programu će biti  bečki valceri, marševi, polke, uvertire i arije kompozitora: Johana Štrausa Mlađeg, Šarla Gunoa, Karla Mihaela Cirera, Roberta Štolca, Jozefa Štrusa i dr. 

Koncert će biti upotpunjen interpretacijama istaknutih umjetnika, sopranistkinje  Brigite Šimon i koncertmajstora  Nandora  Sederkenjija, koji su i tokom prethodnih godina nastupali kao solisti. 

 

 

 


< NazaD na aktuelnosti