Koncertna sezona 2017/2018.

Koncertne Sezone

17.DEC 2017

Predvođen maestrom Grigorijem Kraskom, Crnogorski simfonijski orkestar će u hercegnovskoj Dvorani Park u nedjelju, 17. decembra sa početkom u 19 časova održati koncert pod nazivom „Priče za orkestar“, dok će isti koncert biti priređen u Nikšićkom pozorištu u ponedjeljak, 18. decembra u 19 časova.

Program će obuhvatiti stavove iz svite „Slike sa izložbe“ Modesta Musorgskog, simfonijsku poemu „Čarobnjakov učenik“ Pola Dike, „Baletsku muziku“ iz opere „Faust“ Šarla Gunoa, kao i „Mađarski marš“ iz opere-oratorijuma „Faustovo prokletstvo“. Narator na koncertima biće crnogorski glumac Branko Ilić.

Nastupe u Herceg Novom i Nikšiću Muzički centar Crne Gore realizuje u okviru EU projekta Kreativne Evrope pod nazivom „Music Up Close Network“, a u saradnji sa Herceg festom i Nikšićkim pozorištem.

Ulaz je slobodan.

 


27.SEP 2017

Na ovogodišnjem MIT festivalu, u srijedu, 27. septembra sa početkom u 20 časova u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju će nastupiti Crnogorski simfonijski orkestar.

Pod upravom maestra Grigorija Kraska na repertoaru će biti kompozicije Koncert za violinu i orkestar u D-duru Petra Iljiča Čajkovskog i Slike za izložbe Modesta Musorgskog.

Solističku dionicu u Koncertu Čajkovskog će tumačiti proslavljeni violinista Stefan Milenković.

 


25.SEP 2017

 Koncertom u Nikšićkom pozorištu, u ponedjeljak, 25. septembra sa početkom u 20 časova, Crnogorski simfonijski orkestar otvoriće XII Nikšić Gitar festival.

Pod dirigentskom upravom maestra Grigorija Kraska orkestar će interpretirati „Aranhuez“ koncert za gitaru i orkestar Hoakina Rodriga i „Slike sa izložbe“ Modesta Musorgskog. Solističku dionicu u „Aranhuez“ koncertu tumačiće pobjednik ovogodišnjeg Međunarodnog takmičenja gitarista u Tivtu, francuski gitarista Antoan Morinije. 

 


14.SEP 2017

 Jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u ovoj godini, koncert renomiranog Pekinškog simfonijskog orkestra biće održan 14. septembra u Crnogorskom narodnom pozorištu, kao dio kulturnog programa foruma glavnih gradova Srednje i Istočne Evrope i Kine 16+1, čiji je domaćin Glavni grad-Podgorica.