Koncertna sezona 2010/2011.

Koncertne Sezone

23.JUL 2011

 Crnogorski simfonijski orkestar nastupiće sa čuvenom operskom divom Monserat Kabalje  u Hrvatskoj, na otvaranju ATP turnira u Umagu, 23. jula ove godine. Pored slavne španske pjevačice,  na spektakularnom koncertu će nastupiti i popularni hrvatski pop pjevač Toni Cetinski i alt, Biljana Kovač.


13.JUL 2011

 KOTOR - Jubilarni, deseti, Don Brankovi dani muzike, koji će ugostiti velika imena domaće i svjetske muzičke scene, biće svečano otvoreni večeras, u 21 sat, na Trgu Sv. Tripuna u Kotoru. U okviru ceremonijalnog programa predstaviće se Crnogorski simfonijski orkestar, nacionalni horovi i poznati pijanista Kemal Gekić, čime će ujedno biti obilježen i Dan državnosti Crne Gore.

 

06.JUN 2011

  PODGORICA – Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra, pod nazivom „Opera gala“, biće priređen večeras, u 20 sati, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta. Na koncertu će biti izvedene arije iz popularnih opera.

 

25.MAJ 2011

 Nakon uspiješnog koncerta  koji  je realizovan (12. maja) povodom Dana ujedinjene Evrope, Crnogorski simfonijski orkestar ce ponovo nastupiti na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta u petak, 27. maja sa pocetkom u 20 casova. 

Orkestrom ce dirigovati gost iz  Francuske – Fabijen Terisen. 

12.MAJ 2011

Nakon uspiješnog završnog koncerta X Međunarodnog festivala A tempo,  Crnogorski simfonijski orkestar ponovo izlazi na veliku scenu Crnogorskog narodnog pozorišta u  četvrtak, 12. maja u  19 časova.Crnogorski simfoničari nastupiće na koncertu koji se priređuje povodom Dana ujedinjene Evrope.

 

 

31.MAR 2011

 

Medunarodni muzičiki festival "A Tempo" odrzace se jubilarni deseti put u periodu od 4. do 27. aprila, kako je najavljeno juče na konferenciji za novinare, u Cmogorskom narodnom pozorištu.


18.MAR 2011

U ponedjeljak , 21. marta sa početkom u 20 časova na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta će nastupiti Crnogorski gudači pod dirigentskom upravom maestra Grigorija Kraska.

Na koncertu pod nazivom “Omaž Vivaldiju” biće izvedena djela jednog od najznačajnijih kompozitoraiz perioda baroka Antonia Vivaldija (1678-1741). Iz opusa Vivaldija, koji broji preko 770 kompozicija, Crnogorski gudači će interpretirati koncerte za različite solističke instrumente.

06.MAR 2011

CRNOGORSKI SIMFONIJSKI ORKESTAR
Dirigent Aleksej Šatski
Solista Emanuel Sison, harfa (Francuska)

Nakon izuzetno uspiješnog Humanitarnog koncerta “Pozdrav iz Austrije”  koji je održan 24. februara, Crnogorski simfonijski orkestar će u srijedu,  9. marta sa početkom u 20 časova prirediti koncert na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta.

25.FEB 2011

U četvrtak, 24 februara u 20 časova, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta , Muzički centar Crne Gore, Ambasada Austrije u Podgorici i Crnogorsko narodno pozorište prirediće na koncert, pod nazivom Pozdrav iz Austrije. Na koncertu će nastupiti Crnogorski simfonijski orkestar pod upravom Alekseja Šatskog. Kao i povodom nedavnih Božićnih koncerata, i ovom prilikom, cjelokupan prihod sa koncerta za koji vlada veliko interesovanje, namijenjen je za pomoć postradalima u nedavnim poplavama koje su zadesile Crnu Goru.


07.FEB 2011
U srijedu, 9. februara Crnogorski simfonijski orkestar će prirediti koncert  na XXVII Internacionalnom festivalu “Sarajevska zima ” koji i ove godine okuplja umjetnike iz cijelog svijeta, a održava se pod nazivom ART OF LOVE / UMJETNOST LJUBAVI. Program festivala obuhavata različite oblasti umjetnosti: teatarsku, muzičku, filmsku, video art, vizuelnu umjetnost, projekte koje prezentiraju kulturno nasleđe…

25.JAN 2011
U utorak 25. januara sa početkom u 20h na Velikoj sceni crnogorskog narodnog pozorišta će nastupiti Crnogorski simfonijski orkestar. Pod dirgentskom upravom maestra Alekseja Šatskog biće izvedene kompozicije Ludviga van Betovena i Nikolaja Rimskog Korsakova.  

16.DEC 2010

U susret najvećem hrišćanskom prazniku, Crnogorsko narodno pozorište i Muzički centar Crne Gore organizuju tradicionalne Božićne koncerte. Prvi koncert biće održan u četvrtak, 23. decembra sa početkom u 20h na Velikoj sceni Crngorskog narodnog pozorišta, a na njemu će nastupiti ansambl  Crnogorski gudači


08.DEC 2010

Dirigent Radovan Papović
Solista Tibor Kerekeš, truba 

U srijedu, 8. decembra u Kraljevskom pozorištu Zetski dom na Cetinju, sa početkom u 20h će nastupiti Crnogorski simfonijski orkestar. Narednog dana, 9. decembra, takođe sa početkom u 20h, koncert će biti realizovan na Velikoj sceni Nacionalnog teatra u Podgorici.


21.NOV 2010

Dirigent Grigorij Krasko
Solisti Igor Perazić, violončelo
Panta Veličković, violina

Nakon veoma uspješnog koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra koji je održan 12. novembra u Nacionalnom teatru, ansambl Crnogorski gudači, koji takođe djeluje u okrilju Muzičkog centra Crne Gore, otvoriće svoju treću koncertnu sezonu nastupima na Cetinju i u Podgorici. 

15.NOV 2010

U ponedjeljak, 15. novembra u 20 časova, povodom proslave 100 godina od osnivanja kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju, biće održan jazz koncert ansambla Fusnota 7+   iz Beograda.


12.NOV 2010

KONCERT CRNOGORSKOG SIMFONIJSKOG ORKESTRA I FRANCUSKE PIJANISTKINJE MARILIN FRASKONE

U petak, 12 novembra u Crnogorskom narodnom pozorištu će biti upriličena žavršna svečanost povodom obilježavanja dvjestote godišnjice od rođenja kompozitora Frederika Šopena (1810-1849).

U holu CNP-a u 19 časova će biti otvorena izložba pod nazivom “Šopen u Parizu” koju su realizovali Muzički grad Pariz (Cite de la Musique de Paris) i Nacionalna biblioteka Francuske, a za 20 časova planiran je koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra pod dirigentskom upravom maestra Alekseja Šatskog.


04.NOV 2010

U četvrtak, 4. novembra sa početkom u 20 časova, na Velikoj sceni Crnogorskog narodnog pozorišta će nastupiti Elina Duni džez kvartet. Kvartet je osnovan 2005. godine u Bernu (Švajcarska), a članovi su Elina Duni (vokal), Kolin Valon (klavir), Patris Moret (kontrabas) i Norbert Famater (bubnjevi).


30.OKT 2010

U subotu, 30. oktobra u Katedrali Sv. Duha u Kotoru sa početkom u 20h će nastupiti Rudina Ciko. Pijanistkinja iz Albanije se nakon završenih studija u Tirani usavršavala na Konzervatorijumu Đ. Verdi, u Milanu i Luka Marencio u Breši. Pored izvođačke i pijanističke djelatnosti angažovana je kao profesor klavira na Akademiji umjetnosti u Tirani.


27.OKT 2010

DIRIGENT ALEKSEJ ŠATSKI
SOLISTA RATIMIR MARTINOVIĆ, klavir

 
U srijedu, 27. oktobra, na Velikoj sceni Nacionalnog teatra, Crnogorski simfonijski orkestar će otvoriti koncertnu sezonu 2010-2011. Pod upravom dirigenta Alekseja Šatskog okrestar će izvesti kompozicije: uvertiru "Dona Dijana", Emila Nikolausa  fon Resničeka, “Varijacije na jednu dječiju pjesmu za klavir i orkestar”, Erna  Dohnanjija i “Prvu simfoniju”, Jana Sibelijusa.

 


25.SEP 2010

DIRIGENT   Đulijano Bertoco
SOLISTA  Petar Čulić

Nakon koncerta Crnogorskih gudača koji je realizovan u Nikšiću, Crnogorski simfonijski orkestar će u predsezoni nastupiti u Tivtu. Koncert je zakazan za  subotu, 25. septembar u Sali centra za kulturu, sa početkom u 20 časova.